ToppAppar - Hitta populära appar till iPhone och iPad

Få tips på nya appar varje vecka!
Tack! Vi kommer börja skicka nyhetsbrev till dig inom kort.

Kulturnatten i Lund 2015

5(2)
Gratis
Dela
Inga delningar
Installera nu

Välkommen till Kulturnatten i Lund - lördagen den 19 september 2015!

Kulturnatten i Lund är en unik kulturmanifestation som vanligtvis äger rum den tredje lördagen i september varje år. Det centrala Lund fylls med kultur långt in på natten. Det mesta är gratis. Mellan 300 och 400 programpunkter av brokig karaktär trängs på en mängd olika platser runt om i den charmiga stadskärnan.

Kulturnatten samordnas av kommunen men består av ett åttiotal olika arrangörer vars enorma engagemang bidrar till det omfattande utbudet och den stora mångfalden.

På Kulturnatten i Lund får du möjlighet till smakprov på stadens rika kulturliv. Som besökare får du möta det finstämda och ljuva, men också det kantstötta och det toviga. Det välslipat drillade, det naiva och oprövade. Här finns något för alla. Amatörer och professionella från det lokala kulturlivet delar på scenerna som finns utspridda på stadens gator och torg. Lunds många ansikten visar sig vare sig det handlar om universitetet, institutionerna, kyrkan eller det fria kulturlivet. Det blir som ett dignande smörgårdsbord som står dukat och som varje år får minst 50 000 lundabor och besökare att möta upp.

1985 hölls den första Kulturnatten. Den var då helt unik i sitt slag, sedan har många andra kommuner följt efter, även utanför Sveriges gränser. I Lund blev den snabbt en succé.

Kulturnatten betyder mycket för lundaborna. Den engagerar och berör och har betydelse för Lunds identitet som kulturstad genom sin brett folkliga och kulturella prägel.

Vi ser fram emot en speciellt händelserik och festlig kväll!

Hälsningar från Kulturnatten - originalet från 1985.