ToppAppar - Hitta populära appar till iPhone och iPad

Få tips på nya appar varje vecka!
Tack! Vi kommer börja skicka nyhetsbrev till dig inom kort.

Buller

3(9)
Gratis
Dela
Inga delningar
Installera nu

Mät bullret omkring dig.

Med bullerappen får du en uppskattning av hur mycket det bullrar omkring dig. Du kan till exempel mäta bullret på jobbet, i bilen eller på fotbollsmatchen.

I bullerappen kan du:

• Mäta ljudnivån i realtid.

• Spara och jämföra mätningar över tid.

• Hitta nyttig information om buller.

Hur fungerar det?

Håll telefonen en bit från kroppen. Rikta sedan mikrofonen i telefonens nederkant mot ljudkällan. Sedan startar du mätningen genom att trycka på knappen. Mätningen pågår tills du trycker på knappen igen. Den visar sedan ett genomsnittsvärde för din mätning. När du är klar kan du välja att spara din mätning och ge den ett namn. Om du vill, kan du även dela mätningen med vänner direkt från appen.

Vi har lagt in information om buller och gränsvärden i appen. Vill du läsa mer så finns det mer information på Arbetsmiljöverkets webbsida – både om buller och om vilka regler som gäller. Där kan du också göra mer exakta bullerkalkyler för din arbetsplats.

Att mäta med bullerappen ger en indikation på hur mycket det bullrar omkring dig – på jobbet till exempel. På grund av telefonernas begränsningar uppfyller bullerappen inte internationell eller europeisk standard för ljudnivåmätare.

Om din mätning tyder på för höga ljudnivåer, rekommenderar vi att det också görs mätningar med professionell utrustning. Iphone mäter i regel bra mellan 40 dB och 100 dB men mikrofonerna kan variera i kvalitet. Använd därför alltid en professionell ljudnivåmätare om du vill ha exakta resultat.

Om ljudnivån på din arbetsplats är för hög, kontakta i första hand din arbetsgivare och ditt skyddsombud. Det är arbetsgivaren som är ansvarig för arbetsmiljön och i det ingår att arbeta förebyggande mot buller och höga ljudnivåer som kan vara skadliga för din hörsel.

Vi har anpassat appen till följande enheter:

iPhone 3G

iPhone 3GS

iPhone 4s

iPhone 5

iPhone 5s

iPhone SE

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone 6s

iPhone 7

På vår webbsida kan du se hur vi har testat och anpassat appen för varje telefon.

Bullerappen ges ut av Arbetsmiljöverket.