ToppAppar - Hitta populära appar till iPhone och iPad

Få tips på nya appar varje vecka!
Tack! Vi kommer börja skicka nyhetsbrev till dig inom kort.

Not Alone

4(80)
Gratis
Dela
734 delningar
Installera nu

Vad är syftet med Not Alone?

Det är en enkel, modern och smart lösning på ett växande samhällsproblem. Syftet med Not Alone är att, på ett enkelt sätt, bidra till trygghet både för den enskilda individen och för samhället i stort. Med applikationen kommer du alltid hålla dina närmsta nära.

Not Alone kan ge:

• Individen ökad känsla av trygghet

• Ett tryggare samhällsklimat

• Människor i nödsituationer en chans till så snabb och smidig hjälp som möjligt

När ska jag använda Not Alone?

Applikationer går att använda när, vart och i vilken situation som helst, till exempel då du befinner dig i en otrygg miljö. Not Alone passar bra att använda förslagsvis när du är ute och går ensam på kvällen.

Vilka driver Not Alone?

Not Alone grundades 2014 som ett UF-företag och drivs idag av fem tjejer som läser sista året på det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap på Katedralskolan i Uppsala.

Hur fungerar Not Alone?

Du lägger in ett antal kontaktpersoner i applikationen, exempelvis familjemedlemmar, partner eller vänner. Den fösta kontaktpersonen ingår vid en första nedladdning.

Aktivera Not Alone vid behov. När du befinner dig i en utsatt situation drar du ut ditt headset ur telefonen. Då reagerar applikationen och ett sms skickas till de förvalda kontakterna. I smset finns information om vart du befinner dig i form av en karta samt tidpunkt. Applikationen fungerar endast när den är aktiverad. Dessutom finns det en säkerhetstid på 15 sekunder ifall hörlurarna av misstag rycks ur. På den tiden finns det möjlighet att gå in i applikationen och avaktivera utskicket av sms vid falskt alarm.

För att kunna använda Not Alone behövs

• Internetåtkomst i telefonen

• Aktiverad platstjänst i telefonen

• Headset

Det är viktigt att inte missbruka appens funktioner d.v.s. utryckning av headset. Syftet med appen är endast för nödsituationer. Missbruka inte säkerhet.

OBS

• Kontinuerlig användning av internet och platstjänster kan påverka batteritiden av mobiltelefonen.

• Operatörsavgifter kan tillkomma.

Vi uppmuntrar er att läsa Not Alones integritetspolicy.